© 2019 by Bind HR Solutions | Privacy beleid | Algemene Voorwaarden

VACATURE

TEKST

Wij schrijven jouw vacaturetekst die de ogen de kost moet geven. Trek de aandacht

Expert in vacatureteksten

Een vacaturetekst wordt door de lezer vaak gescand en niet uitgebreid gelezen. Gemiddeld bekijkt de lezer een vacature 63 seconden, waardoor het belangrijk is een goede eerste indruk achter te laten. Om dit te bereiken is het voor een werkgever van belang eerst duidelijk in kaart te brengen wie de doelgroep is, wat ze belangrijk vinden en hoe je je bedrijf presenteert. De tekst wordt immers geschreven op doelgroep én medium. Niet alleen kandidaten maken kennis met het bedrijf, ook het bedrijf maakt kennis met hun kandidaten.

 

Het oog wil ook wat

Een vacaturetekst moet de ogen de kost geven. Er blijkt een duidelijke opbouw te zijn waarin werkzoekenden een tekst beoordelen. Om te beginnen is het belangrijk dat een lezer zich direct aangesproken voelt. Voor de lezer wordt een tekst aantrekkelijk door een kopregel in te zetten. Zie het als een trechter. Je benoemt de gewenste achtergrond en ervaring, waardoor kandidaten die niet aansluiten op de functie eerder afvallen en gewenste kandidaten gefilterd worden.

ALTIJD DE JUISTE BOODSCHAP

Bij de les blijven

Hierna is het de uitdaging om de gefilterde kandidaten vast te houden. De meeste aandacht wordt besteed aan het lezen van de functieomschrijving. Een omschrijving die opnieuw de lezer moet aanspreken is door te schrijven in de jij-vorm. Het maken van korte en krachtige zinnen zorgt ervoor dat de lezer niet afdwaalt. Geef hierin duidelijk aan wat je als werkgever van de kandidaat verwacht, zodat deze zich kan identificeren met de functie. Gebruik hierbij zo min mogelijk clichés, zoals dynamisch, proactief, hands on etc. Wanneer een werkzoekende zich identificeert met de functie, komt het aanbod en de bedrijfsomschrijving van pas. Wees zo concreet mogelijk en maak duidelijk hoe het voor een werknemer is om bij jouw bedrijf aan de slag te gaan.

 

Kers op de taart

De juiste mediakanalen en vacatureteksten zijn de kern van je werving. Dit zijn geen losse onderdelen, maar het moet een totaalervaring creëren bij de lezer. Zet dus niet alleen de juiste kanalen in, schrijf niet alleen een aansprekende tekst, maar maak er een mooie combinatie van. Zie de vacaturetekst als de kers op de taart om de beste kandidaat te vinden.

Bind HR Vacaturemarketing is gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie en Employer Branding