© 2019 by Bind HR Solutions | Privacy beleid | Algemene Voorwaarden

SOCIAL MEDIA JOBS

Bereik mensen waar ze de meeste tijd doorbrengen via nauwkeurige targeting

WERVEN VIA SOCIAL MEDIA

Tegenwoordig heeft 9 van de 10 Nederlanders een account op een social media platform. Binnen de leeftijdscategorie van 15-39 jaar betreft dit bijna honderd procent. 31% van de Nederlanders zoekt gericht naar vacatures via social media. Van de actief werkzoekenden gebruikt meer dan 50% social media om een baan te vinden. Reden genoeg om vacature(s) met een advertentie op social media bij de doelgroep onder de aandacht te brengen.

Bereik de top (latente) kandidaten

Genereer verkeer van hoge kwaliteit naar je vacature

Bereik mensen waar ze de meeste tijd doorbrengen

Targeting op ervaring, opleiding, locatie, interesses, activiteiten en meer

werkwijze

De vacature wordt ontleed door het campagneteam van Bind HR Vacaturemarketing. Uit de vacature halen we een profiel qua harde en zachte criteria (bijvoorbeeld leeftijd, ervaring, opleiding, regio, interessegebied). Uiteindelijk zorgt bovenstaande dat de kans op conversie (persoon solliciteert) het hoogste is.

 

Het grote voordeel van Bind HR Vacaturemarketing campagnes ten opzichte van dit in eigen beheer doen is, naast dat het veel tijd scheelt, een stuk voordeliger. Omdat wij exact weten wat wel en niet converteert is onze CPC veel lager. Dus kunnen wij een grotere doelgroep beter en vaker benaderen met de vacature.

Bind HR Vacaturemarketing is gespecialiseerd in arbeidsmarktcommunicatie en Employer Branding